30:30:30 diyeti: Ayda 6 kilodan fazla vermenize yardımcı oluyor

Diyetisyen Emma Bardwell’den Yeni Bir Diyet: 30:30:30 Protein Diyeti

Diyetisyen Emma Bardwell, The Telegraph’a verdiği demeçte, sadece bir ay içinde 13 kiloya kadar vermeyi hedefleyen “30:30:30 Protein Diyeti”ni duyurdu.

Bu diyet, dört temel ilkeye dayanıyor: öğün başına 30 gram protein, günlük 30 gram lif, haftada en az 30 farklı bitkisel kaynak ve günlük 300–500 kalorilik makul bir açık.

Öğün Başına 30 g Protein

Bardwell’e göre ideal protein alımı her öğünde ortalama 30 gram olmalıdır. Bu sayede günde yaklaşık 90 gram protein tüketmiş olursunuz.

Diyetisyen, proteinin tokluk hissini arttırdığını ve kas gelişimini desteklediğini vurguluyor.

Günde 30 g Lif

Kalori yoğunluğu düşük, hacim açısından zengin lif, midede ideal doluluk sağlayarak atıştırma isteğini azaltır. Lif ayrıca kötü kolesterol düzeylerini azaltır ve kan şekerini dengeleyerek kalp-damar hastalıkları ile tip 2 diyabet riskini düşürür.

Haftalık 30 Farklı Bitkisel Besin

Bardwell, Amerikan Bağırsak Projesi’nin araştırmasına atıfta bulunarak, farklı renk, doku ve kaynaktan 30’dan fazla bitkisel gıda tüketenlerde daha çeşitli bir mikrobiyom ve güçlü bir bağışıklık profili olduğunu belirtiyor.

Önerilen besinler arasında sebze, meyve, baklagil, tahıl, kuruyemiş, tohum, baharat, bitter çikolata, zeytinyağı ve kahve bulunmaktadır.

Günlük 300–500 kcal Açık

Günlük 300–500 kalorilik bir enerji açığı oluşturmak, haftada yaklaşık yarım kilo kaybına olanak tanır. Bardwell, bu metodun uzun vadede sürdürülebilir ve gerçekçi kilo verme hedefleri sunduğunu belirtiyor.

Diyetisyen Bardwell, “Gerçekten işe yarayan tek diyet, sürdürülebilir olandır. Anlık mucizeler vaat eden ‘yeni’ rejimler çıkmaz sokaktır” uyarısıyla tamamlıyor. “30:30:30” prensibi, besin kalitesini ve çeşitliliğini ön planda tutarak, gerçekçi kilo verme hedefleri sunmaktadır.

Related Posts

Kalp gribi mi kalp krizi mi: Grip sandınız kalpmiş

Medipol Sağlık Grubu’ndan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, özellikle genç ve orta yaşlarda daha sık görülen kalp gribine (miyokardit) karşı önemli uyarılarda bulundu. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının ardından göğüs ağrısı, nefes darlığı ve çarpıntı şikayetlerinin devam etmesi halinde mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiğini belirten Prof. Dr. Boztosun, erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Diş Sıkma Gençlerde Daha Sık Görülüyor

Diş sıkma rahatsızlığı nedir, diş sıkma rahatsızlığının bir tedavisi var mı ? Uzmanlar, diş sıkma ve diş kapanış sorunları hakkında bilgi verdi.

Uzmanı uyardı: Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir

Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Akranlarınıza göre daha çabuk yoruluyorsanız, efor sırasında nefes darlığı hissediyorsanız, tek yastıkla yatmakta zorlanıyorsanız bunun sebebini mutlaka araştırın. Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir. Bazen, bu tanının gecikmesi tedavi fırsatının büyük ölçüde kaçmasıyla da sonuçlanabilir” dedi.

Saç ekiminden etkili sonuç almak için “masaj yaptırın” önerisi

Saç ekiminden etkili sonuç almak için “masaj yaptırın” önerisi

Yurtdışı seyahatlerinde aşı ve sağlık danışmanlığı artık ücretsiz

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde faaliyet gösteren 56 Seyahat Sağlığı Merkezi’nde yurt dışına çıkan Türk vatandaşlarına gidecekleri ülkelerin sağlık risklerine yönelik ücretsiz olarak bireysel danışmanlık hizmeti sunuluyor.

Kefir, alzheimer’a karşı koruyabilir mi? Uzmanından açıklama

Medipol Sağlık Grubu’ndan Hafıza Merkezi Diyetisyeni Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplanmasını baskılayarak nöroinflamasyonun azaltılmasına katkı sağlayabileceğini belirtti. Tağraf, “Alzheimer’dan korunmak için yalnızca kefir yetmez, önce genel sağlık durumumuzu optimal seviyeye çıkarmamız gerekiyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir