Örtü altı domateste hasatta sona yaklaşıldı

Mersin’de Örtü Altı Domates Hasadı Devam Ediyor

Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Mersin’de, kış mevsiminin geride kalmasıyla birlikte örtü altı domates hasadı hız kazandı. Kent genelinde yıllık 1 milyon 200 bin tonun üzerinde domates hasadı yapılırken, bu üretimin yaklaşık %25’i örtü altında gerçekleşiyor. Ağustos ve Eylül aylarında fideleri toprakla buluşturulan domateslerin son hasatlarına yaklaşılırken, baharla birlikte açık tarlalara dikimler başlıyor ve örtü altındaki hasatlar genellikle Nisan ve Mayıs aylarında tamamlanıyor.

Silifke ilçesinde de örtü altında yetiştirilen domateslerin hasadı devam ediyor. Kilosu 22 ile 25 lira arasında alıcı bulan domatesler, kaliteleriyle de tüketicilerin beğenisini kazanıyor.

Örtü altı domates üretimi yapan Musa Ünüvar, yaptığı açıklamada, “Ağustos ayında fideleri dikmeye başladık. Nisan sonu veya Mayıs’ın ilk haftasına kadar hasadımız sürecek. Toplamda 1,5 dönümde 15 ton civarında rekolte elde edeceğiz” dedi.

Atayurt Komisyoncular Derneği Başkanı İbrahim Kaynar ise bin 500 dekarlık bölümün örtü altında domates üretimi yapıldığını belirtirken, Nisan ayına kadar toplamda 22 bin 500 ton hasat beklediklerini ifade etti. Ayrıca açık tarlalarda da üretimin başlayacağını ve yaklaşık 8 bin dekarlık alandan 107 bin ton domates beklediklerini söyleyen Kaynar, “22 ile 25 lira arasında değişen fiyatlarla yurtiçi pazarlara ürün gönderiyoruz. Silifke olarak salkım domates üretimine ağırlık verdik. Renk ve kalite anlamında oldukça memnunuz” şeklinde konuştu.

Kaynar, yaklaşık 5 bin ailenin domates üretimiyle meşgul olduğunu ve binlerce kişinin de ekimden hasat aşamasına kadar çalışarak aile bütçelerine katkı sağladığını vurguladı.

Related Posts

Tatil sezonu öncesi rezervasyon yapacaklar dikkat! Uyarı geldi

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, yaklaşan tatil sezonu öncesinde erken rezervasyon yapmak isteyenleri, sahte internet siteleri nedeniyle yaşanabilecek dolandırıcılık riskine karşı uyardı.

Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Öksüt Madencilik Ülke Müdürü David Bickford, Türkiye’de altın üretiminin, izin süreçlerinde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, “Bakanlığın izin süreçlerini hızlandırmaya yönelik reform hazırlığında olduğunu biliyoruz. Bu reformların hayata geçirilmesi, madencilik sektörüne önemli ve olumlu bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

Meydanı Amerika’ya bıraktılar

Vatandaş kara kara faturaları nasıl ödeyeceğini düşünürken iktidar elektrik dağıtım işini
Amerikalılara verdi. 4 milyon abone, fatura öderken ABD’li şirkete para kazandırıyor.

İstanbul depremleri sonrası e-ticarette afet ürünlerine talep patladı

İstanbul’da yaşanan depremlerin ardından deprem çantası, çadır, powerbank ve yağmurluk satışları fırladı. Online alışverişte afet ürünlerine talep yüzde 400’e varan artış gösterdi, çadır siparişleri ise 5,5 kat yükseldi.

Fed uyardı: Ticaret savaşları ve borç krizi ABD finansal sistemini tehdit ediyor

ABD Merkez Bankası’nın Nisan raporunda, ticaret politikalarındaki belirsizlik, artan tarifeler ve ABD’nin borç sürdürülebilirliği finansal istikrar için en büyük riskler arasında gösterildi. Rapora göre, olası bir ticaret savaşı ve politika dalgalanmaları piyasalarda ciddi sonuçlar doğurabilir.

ABD-Çin ticaret görüşmeleri altın fiyatlarını nasıl etkiledi? Uzmanlar sert düşüş bekliyor!

Altın fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin hafiflemesiyle düşüşe geçti. Çin’in gümrük vergilerini askıya alacağına dair çıkan haberler ve ticaret anlaşması umutları, altındaki düşüşü hızlandırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir