Kefir, alzheimer’a karşı koruyabilir mi? Uzmanından açıklama

Kefir Bağırsak İltihaplanmasını Azaltabilir

Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Diyetisyen Beyza Tağraf tarafından yapılan son bilimsel çalışmalar, kefirin bağırsak iltihaplanmasını azaltıcı etkisine dikkat çekti. Diyetisyen Tağraf, kefirin Alzheimer’a karşı koruyucu olabileceğini belirtirken, bu etkinin sadece kefir tüketimiyle gerçekleşmeyeceğini vurguladı.

‘Kefir, Nöroinflamasyonu Azaltabilir’

Bağırsakta oluşan iltihabın kefir sayesinde baskılanabileceğini belirten Diyetisyen Tağraf, “Nöroinflamasyonu azaltmak, Alzheimer’dan korunmak ya da önlemek için etkili bir strateji olabilir. Ancak kefirin bu faydalarını görebilmek için genel beslenme alışkanlıklarını da gözden geçirmemiz gerektiğini unutmamalıyız” şeklinde konuştu.

‘Alzheimer İle Mücadelede Bütüncül Yaklaşım Şart’

Alzheimer’ı, bir evin çatısındaki açık deliklere benzeterek anlatan Diyetisyen Tağraf, “Alzheimer’ı iyileştirmek istiyorsak, tüm faktörleri göz önünde bulundurmalıyız. İnflamasyon sadece biri. Alzheimer riskini azaltmak için bütüncül bir yaklaşım benimsememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘Kefir Tek Başına Yeterli Değil’

Alzheimer şüphesi taşıyan hastalara sadece kefir üzerine odaklanmadıklarını belirten Diyetisyen Tağraf, “Beslenme düzenlemeleri, medikal tedaviler, beyin uyarımları ve bilişsel rehabilasyon gibi çeşitli yöntemlerle hastaların yönetilmesi gerekiyor. Kefirin faydalarını görebilmek için genel sağlık durumunun da düzeltilmesi gerekiyor” dedi.

‘Sağlıklı Yaşam Alzheimer Riskini Azaltıyor’

Alzheimer riskini azaltmanın yolları hakkında bilgi veren Diyetisyen Tağraf, “Sağlıklı beslenme alışkanlıkları, fiziksel aktiviteler ve zihinsel egzersizlerle beynin yaşlanma sürecini yavaşlatabiliriz. Alzheimer şüphesi olan hastalara sadece ilaç değil, sosyal, zihinsel ve fiziksel destekler sunmalıyız. Böylece kefirin olumlu etkilerini de daha iyi gözlemleyebiliriz” açıklamalarında bulundu.

Related Posts

Havuzlardaki hijyen eksikliği sağlık sorunlarına neden oluyor

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, klorlaması yetersiz havuzların özellikle çocuklar ve hassas gruplar için ciddi risk taşıdığını belirtti.

LGS Öncesi Kaygı Uyarısı Geldi!

LGS heyacanı sürüyor. Uzmanlar LGS’ye girecek adaylara ve ailelerine kaygı uyarısında bulundu.  Kaygınızı kontrol edemiyorsanız, çocuğunuzla vakit geçirmeyin!

Ağız içindeki mikroplar beyni etkiliyor: Çürük diş, alzaymır sebebi olabilir mi?

Ağız içindeki mikroplar beyni etkiliyor: Çürük diş, alzaymır sebebi olabilir mi?

Sağlık Bakanlığı’ndan yeni program: ‘Sağlıklı Yaşlanma’

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yaşlı bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve yaşlanırken sağlıklı kalabilmelerini desteklemek amacıyla “Sağlıklı Yaşlanma” programını hayata geçireceklerini belirtti.

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Tatlı krizlerinin gerçek sebebini öğrenince çok şaşıracaksınız

Bilim insanları, dilimizde yer alan tatlı tadı algılayan özel reseptörün üç boyutlu yapısını ilk kez haritalandırdı. Bu keşif, şeker isteğimizin kökenini daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir. Araştırmacılar, bu bilginin obeziteyle savaşta önemli bir adım olabileceğini söylüyor.