Sağlık Bakanlığı’ndan yeni program: ‘Sağlıklı Yaşlanma’

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Yeni Programla Yaşlılara Sağlıklı Yaşam Alışkanlıkları Kazandıracağız

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, toplumun yaşlı bireylere verdiği öneme vurgu yaparak, yaşlılara sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmayı ve sağlıklarını korumayı hedeflediklerini belirtti.

Memişoğlu, Türk toplumunun yaşlılara değer veren ve sağlığı önemseyen bir anlayışa sahip olduğunu dile getirerek, “O nedenle biz de Sağlık Bakanlığı olarak yaşlandıkça insanların sağlıklı kalmasının yolunu, nasıl sağlıklı yaşayacağını, sağlıklı yaşlanmayı öğreteceğimiz bir program başlatıyoruz. Böylece yaşlılarımız da bu konuda eğitim alacaklar” dedi.

Özellikle 80 yaş üzerindeki bireyler ve yatağa bağımlı hastalar için evde sağlık hizmetlerinin güçlendirildiğini vurgulayan Memişoğlu, “Evden çıkmakta zorlanan veya hastaneye gitmesi risk taşıyan vatandaşlarımızı yormuyoruz. İlaç ve sağlık raporlarını biz evlerine götürüyoruz” şeklinde konuştu.

Elektronik Sistemle Raporlar Takipte

Elektronik sistem sayesinde hastaların takiplerinin etkin bir şekilde yapıldığını belirten Memişoğlu, “İlaç ve diğer raporlar konusunda elektronik sistem sayesinde daha hızlı bir şekilde işlem yapıyoruz. Böylece yaşlılarımızın hastanelerde uğraşmasını engelliyoruz. Yakınlarına destek olmak amacıyla da çaba sarf ediyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Related Posts

LGS Öncesi Kaygı Uyarısı Geldi!

LGS heyacanı sürüyor. Uzmanlar LGS’ye girecek adaylara ve ailelerine kaygı uyarısında bulundu.  Kaygınızı kontrol edemiyorsanız, çocuğunuzla vakit geçirmeyin!

Ağız içindeki mikroplar beyni etkiliyor: Çürük diş, alzaymır sebebi olabilir mi?

Ağız içindeki mikroplar beyni etkiliyor: Çürük diş, alzaymır sebebi olabilir mi?

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Tatlı krizlerinin gerçek sebebini öğrenince çok şaşıracaksınız

Bilim insanları, dilimizde yer alan tatlı tadı algılayan özel reseptörün üç boyutlu yapısını ilk kez haritalandırdı. Bu keşif, şeker isteğimizin kökenini daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir. Araştırmacılar, bu bilginin obeziteyle savaşta önemli bir adım olabileceğini söylüyor.

Kardiyoloji uzmanı uyardı: Gece çarpıntısını hafife almayın

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Adnan Köşüş, gece uykudan uyandıran kalp çarpıntılarının hafife alınmaması gerektiğini belirterek, bu durumun ritim bozuklukları, kalp hastalıkları, tiroit sorunları ve stres gibi ciddi sağlık problemlerinin belirtisi olabileceğini söyledi.

Sohbet robotları ile dertleşmek ruh sağlığı sorunlarına çözüm olabilir mi?

Sohbet robotları ile dertleşmek ruh sağlığı sorunlarına çözüm olabilir mi?