YD-ÜFE Mart’ta Yüzde 19,34 Arttı

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yükseldi

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yıllık olarak yüzde 19,34 artış göstererek dikkat çekti. Aylık bazda ise YD-ÜFE yüzde 4,06 oranında artış kaydetti.

YD-ÜFE İmalat Ürünlerinde Yükseldi

YD-ÜFE’nin imalat ürünlerinde yıllık bazda yüzde 19,30 artış gösterdiği belirlendi. Sanayideki madencilik ve taş ocakçılığı sektörlerinde yıllık değişim yüzde 21,70 artarken, imalat sektöründe yüzde 19,30 artış gerçekleşti.

Ana Sanayi Gruplarının Durumu

Ana sanayi gruplarına bakıldığında, ara mallarında yüzde 18,41, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 22,03, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 20,82 artış yaşandığı görüldü. Enerji sektöründe ise yüzde 5,08 oranında azalış meydana geldi. Sermaye mallarında ise yüzde 23,24 artış yaşandı.

YD-ÜFE imalat ürünlerinde aylık bazda yüzde 4,05 yükseldi. Madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe aylık bazda yüzde 4,24 artış gözlenirken, imalat sektöründe yüzde 4,05’lik bir artış kaydedildi.

Ana sanayi gruplarındaki aylık değişimlere bakıldığında, ara mallarında yüzde 4,34, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 4,73, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 3,89 artış yaşandığı görüldü. Enerji sektöründe ise yüzde 4,03’lük bir azalış gözlemlenirken, sermaye mallarında yüzde 5,38’lik artış görüldü. – ERZİNCAN

Related Posts

Emtia piyasalarında tarife iyimserliği

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

Tatil sezonu öncesi rezervasyon yapacaklar dikkat! Uyarı geldi

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, yaklaşan tatil sezonu öncesinde erken rezervasyon yapmak isteyenleri, sahte internet siteleri nedeniyle yaşanabilecek dolandırıcılık riskine karşı uyardı.

Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Öksüt Madencilik Ülke Müdürü David Bickford, Türkiye’de altın üretiminin, izin süreçlerinde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, “Bakanlığın izin süreçlerini hızlandırmaya yönelik reform hazırlığında olduğunu biliyoruz. Bu reformların hayata geçirilmesi, madencilik sektörüne önemli ve olumlu bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

Meydanı Amerika’ya bıraktılar

Vatandaş kara kara faturaları nasıl ödeyeceğini düşünürken iktidar elektrik dağıtım işini
Amerikalılara verdi. 4 milyon abone, fatura öderken ABD’li şirkete para kazandırıyor.

Örtü altı domateste hasatta sona yaklaşıldı

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip Mersin’de soğuk havalarda alınan tedbirler sayesinde kurtarılan örtü altı domateste hasat sürüyor. Sona yaklaşılan örtü altı üretimin büyük oranda zarar görmeden devam etmesi nedeniyle bahçede domatesin fiyatı 22-25 TL bandında olduğu belirtildi.

İstanbul depremleri sonrası e-ticarette afet ürünlerine talep patladı

İstanbul’da yaşanan depremlerin ardından deprem çantası, çadır, powerbank ve yağmurluk satışları fırladı. Online alışverişte afet ürünlerine talep yüzde 400’e varan artış gösterdi, çadır siparişleri ise 5,5 kat yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir