Bahar ve Yaz Aylarında Gıda Zehirlenmeleri Artıyor

Gıda Zehirlenmeleri Artıyor: Uzmanların Uyarısı

Son dönemde gıda zehirlenme vakalarında ciddi bir artış gözleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Mikrobiyolog Dr. Öğr. Üyesi İpek Ada Alver, özellikle bahar ve yaz aylarında Salmonella bakterisinin çoğalması için uygun ortam oluştuğuna dikkat çekti.

Salmonella türü bakterilerin sebep olduğu gıda zehirlenmesinin başlıca kaynaklarının iyi pişmemiş tavuk, kırmızı et, yumurta, süt, süt ürünleri ve mayonez gibi soslar olduğunu belirten Alver, bu bakterinin sağlık için ciddi tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Bakterinin bulaşma yolları arasında personel hijyenine dikkat edilmemesi, gıdaların yeterince pişirilmemesi, uygun olmayan koşullarda muhafaza edilmesi ve el hijyenine önem verilmemesi gibi faktörlerin yer aldığını ifade eden Alver, gıda zehirlenmesinin önlenmesi için denetimlerin büyük önem taşıdığını söyledi.

Gıda zehirlenmelerinde sık görülen belirtiler arasında halsizlik, mide bulantısı, ateş, karın ağrısı, ishal ve krampların yer aldığını belirten Alver, bu belirtilerle karşılaşan kişilerin vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiğini dile getirdi.

Salmonella vakalarının artış gösterdiği dönemlerde tavuk, et, sosis, yumurta, balık, mayonez gibi gıdaların tüketilmesinden kaçınılması gerektiğini belirten uzmanlar, gıda güvenliği konusunda halkın bilinçlendirilmesinin önemini vurguladılar.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

23 Nisan liseler tatil mi?

23 Nisan resmi tatil olması nedeniyle, bugün yani 22 Nisan’ın da tatil olup olmadığı gündeme geldi. Çalışanlar ve öğrenciler, 22 Nisan Salı günü tatil mi sorusuna yanıt aramaya başladı. 23 Nisan liseler tatil mi? 23 NİSAN LİSELER TATİL Mİ? 23 …

23 Nisan’da Minik Eller Zeytin Fidanı Dikti

Minik eller 23 Nisan için zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu BALIKESİR – Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlikte anaokulu öğrencileri, zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu …

Edirne’de 9 Bin 400 Öğrencinin Sporla Buluşması

(EDİRNE) – Edirne Valisi Yunus Sezer, 9 bin 400 öğrencinin “Okuldan Spor’a” ve “Mahalle Ligi” projeleri kapsamında spor yaptığını söyledi. Sezer, “Sporlarını 9 branşta yapıyorlar, tekrar eve bırakıyoruz. Amacımız çocuklarımızın boş vakitlerini en …

Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nden 23 Nisan Şenliği: Çocuklar Eğlendi ve Öğrendi

Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinleri kapsamında düzenlenen etkinlik çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü. Sigara, alkol ve madde bağımlılığı ile mücadele eden Türkiye Yeşilay Cemiyeti, 23 Nisan …

Şarkışla’da Arıcılık Kursu Açıldı

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından arıcılık kursu açıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde toplam 84 saat sürecek olan kursa 28 kursiyer katılıyor. 25 Mayıs’ta sona erecek eğitim programı kapsamında kursiyerlere hem …

Afyonkarahisar’da Kütüphane Ziyaretçilerine Sıcak İkramlar ve Kadın Kooperatiflerine Destek

Afyonkarahisar Valiliği kütüphanede ders çalışan gençlere sıcak ikramlarla hem moral veriyor hem de kadın kooperatiflerine destek sağlıyor. Afyonkarahisar Valiliği himayelerinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde Gedik Ahmet Paşa İl Halk …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir